Robert Munning werd in 1981 geboren te Bergen op Zoom.

Robert Munning AtelierOndanks de aanvankelijke wens om naar de kunstacademie te gaan na de middelbare school, koos hij ervoor om psychologie te studeren aan de Universiteit van Tilburg. In plaats van dat zijn liefde voor het schilderen in de loop der jaren uitdoofde, werd deze alleen maar sterker. Zijn keuze voor de studie psychologie en zijn schilderijen hebben niettemin een belangrijke overeenkomst, namelijk een duidelijk zichtbare interesse in de mens.

Als kunstenaar zoekt Robert Munning de verstilling en probeer ik het vergankelijke tijdloos te maken, wetende hier nooit volledig in te slagen.

Tijd vervliegt. Niets is blijvend. Het enige wat vast staat is de vergankelijkheid van de dingen. Hoewel schilderen vele technische aspecten kent, staat het tot uitdrukking brengen van gevoel centraal.  Een duidelijke interesse in de mens in al haar aspecten, komt duidelijk naar voren.

Na zijn studie, die hij afrondde in 2004, heeft hij veel gereisd. Enkele malen zelfs voor langere periodes. Tijdens deze reizen vergaarde hij materiaal in de vorm van schetsen, foto’s en verhalen van de mensen die hij ontmoette. Dit materiaal vormt een onuitputtelijke bron voor zijn schilderijen. Momenteel is Robert tevens parttime werkzaam als flexwerker binnen de complexe zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit blijft hem de mogelijkheid bieden om veel op reis te zijn en zich daardoor te laten inspireren.

Robert is een autodidact schilder. Zijn favoriete medium is olieverf. Kennis verkrijgt hij uit boeken, door musea te bezoeken, naar vakgenoten te luisteren en met name door héél veel te schilderen.

Uw keuze aan de wand

“Wat moet het mooi zijn, als je jezelf zo kunt uitdrukken.”  Dit wordt zo nu en dan tegen mij gezegd. In het verleden antwoordde ik vaak dat het niet alleen maar mooi is, dat het ook veel onrust geeft. Ik voel namelijk steeds weer het verlangen om te creëren, om iets te maken wat ook weer beter is dan al het andere werk wat ik daarvoor gemaakt heb. Er is continu een ‘drive’ en weinig rust. Als je je daarnaast ook nog steeds wilt vergelijken met anderen en een gevoel van competitie gaat voelen, is het vragen om problemen. Inmiddels heb ik ervaren dat mijn beste schilderijen vaak juist zijn ontstaan wanneer ik wel een bepaalde rust voelde en werkelijk aan het genieten was van het proces, zonder mij daarbij af te vragen of wat ik aan het maken was wel goed is of mooi gaat worden. Maar ook dit is een proces.

Toch is het waar: het is inderdaad mooi als je jezelf kunt uitdrukken. Of dat nu door schilderen is, zingen of dansen of welke manier dan ook.  Het betekent ook het hebben van een bepaalde gevoeligheid voor schoonheid. Die gevoeligheid heb ik sterk en ik wil hem uitdrukken. Het is dus zeker iets om dankbaar voor te zijn. 

DEZE WERKEN HEBBEN WE IN STOCK

Deze werken alleen op verzoek

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief:Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief:

 

Geopend: di. t/m za. 14.00 - 17.00 uur

Telefonisch of per mail
alle dagen van de week.

Galerie Pictura
Roel van der Veen
Aijenseweg 16b
5854 PT Aijen gem. Bergen
Noord-Limburg
info@galeriepictura.nl
+31(0)485-341970
+31(0)6-20425630

Mobiel bellen

 

 

 

 

 

 

Kunstgalerie Pictura Aijen

Logo lijstenmakerij Pictura