Randolph Algera

Schilderstijl

Randolph Algera (Wolvega, 1964) z’n schilderstijl is een mix van impressionisme, realisme en fantasie. Zo creëert hij sfeervolle schilderijen vol symboliek en mystiek, waarin de mens maar een kleine rol toebedeeld is. Vaak is in zijn werk een doorzichtige bolvorm te ontdekken. Zijn schilderijen zijn soms visionair te noemen. Zijn landschappen ontstaan vrijwel altijd uit de fantasie. Schetsen en foto’s ondersteunen Algera als hij werkt naar de natuur (model of voorwerpen). Hij schildert meestal met olieverf in een vereenvoudigd palet op linnen of paneel, met een plat penseel. Door transparant en in lagen te werken, creëert hij diepte in zijn werk. In schilderijen werkt hij soms samen met zijn vrouw kunstenares Gabriëlle Westra. Hierdoor ontstaat een unieke mix die breed gewaardeerd wordt.

Kunstprojecten

Randolph heeft al veel van zijn schilderijen naar liefhebbers zien gaan. Daarnaast maakt hij wand- en plafondschilderingen. En ontwerpt kunstprojecten. Bijvoorbeeld de St.-Clemenskerk op Ameland waar hij na de herbouw het complete interieur een nieuw design geeft en vormgeeft, incl. tientallen nieuwe glas-in-loodramen. Gabriëlle en Randolph doen samen de uitvoering. Voor Nederland is dit een heel bijzonder project!

Unieke combinatie

Hij is de eerste en misschien wel de enige in Nederland, die en Meester in het Schildersambacht en Master in de Schilderkunst is (Klassieke Academie Groningen).

Ambachtsman

De vakman Algera draagt sinds 1992 de titel ‘meester-schilder’ in het ambacht. In 2013 wint hij de Nationale SchildersVakprijs voor het best gerestaureerde project in Nederland en tevens de 1e prijs voor restauratie en decoratie. Zijn werk wordt meerdere malen genomineerd, ook voor marmer- en houtimitaties wint hij internationale prijzen. Als ambachtsman kan hij bogen op zo’n veertig jaar ervaring. In 1994 richt hij Art-Decor op, z’n conservatie/restauratie- en kunstbedrijf.

Kunstenaar

De kunstenaar Algera studeert enige tijd aan de Florence Academy of Art en behaalt zijn Master aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen. Hij ontvangt dan ook de Prix de Norvège voor zijn schilderijen. In 2020 ontvangt hij de Zilveren Ster voor zijn tomeloze inzet voor de kunst.

Exposities
Hij exposeert in Nederland, o.a. in zijn eigen galerie maar ook regelmatig in het buitenland: Parijs, Londen, Seattle, Lecce, St. Petersburg, New York, Chamonix, St.-Louis; hij exposeert in 2023 in San Francisco.

Docent

Hij is docent muurschilderingen aan de KAG. Hij geeft ook regelmatig lezingen en rondleidingen over kunst en restauratie.

Pictura
Roel van der Veen
Aijenseweg 16b
5854 PT Aijen gem. Bergen
Noord-Limburg
info@galeriepictura.nl
+31(0)485-341970
+31(0)6-20425630

Mobiel bellen

 

 

 

 

 

Logo lijstenmakerij Pictura