Paul van Ernich werkt vanuit zijn Nijmeegs atelier en is gespecialiseerd in stillevens en portretten.

Op moderne wijze geïnterpreteerd maar volgens de gelaagde olieverf techniek van de oude meesters geschilderd. Zijn voorkeur gaat daarbij uit naar het Clair-Obscur , zoals Caravaggio en Rembrandt die toepasten. Paul toont zich meesterlijk in het vinden van spannende lichtcomposities. Dit, samen met zijn losse penseelvoering, geeft zijn werk een herkenbaar karakter

Na een Psychologie-opleiding richtte de kunstenaar zich in eerste instantie op de Design/toegepaste kunst. Tien jaren van experimenteren in de vrije schilderkunst volgden. Tijdens een verblijf van een half jaar in Bretagne besloot Paul zich volledig aan de klassieke schilderkunst te gaan wijden.

Als autodidact ging hij verder maar werd kritisch begeleid door Cornelis le Mair. Een professionele carrière startte en ongeveer 12 jaren verdienden klassieke thema’s en objecten Paul’s voorkeur: Stillevens ,Landschappen, Portretten en Naakten. In de daarop volgende jaren veranderde thematiek van klassieke- naar eigentijds/tijdloze onderwerpen.

Intussen nam de schilder deel aan het televisieprogramma Sterren op het Doek in 2012. Daar schilderde hij Ilse de Lange en won met dit portret haar voorkeur. Een tentoonstelling in TianJin in China volgde. Tussen 2010 en 2020 gaf Paul masterclasses in Los Angeles waar hij ook twee maal solo exposeerde. In 2018 werd zijn 25–jarig jubileum als professioneel  kunstenaar gevierd met een grote overzichtstentoonstelling in de  Stevenskerk te Nijmegen.

Paul van Ernich in atelier

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief:Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief:

 

Geopend: di. t/m za. 14.00 - 17.00 uur

Telefonisch of per mail
alle dagen van de week.

Galerie Pictura
Roel van der Veen
Aijenseweg 16b
5854 PT Aijen gem. Bergen
Noord-Limburg
info@galeriepictura.nl
+31(0)485-341970
+31(0)6-20425630

Mobiel bellen

 

 

 

 

 

 

Kunstgalerie Pictura Aijen

Logo lijstenmakerij Pictura