Pascal Chove

Pascal Chôve

 

Aux Contraires Olieverf op paneel 130 x 130 cm

Pascal Chôve werd geboren op 17 februari 1963.

Hij studeerde af aan de Ecole des Arts Appliques in Parijs en behaalde het BTS in Plastic Arts. Tot 1986 schilderde hij talrijke muurschilderingen in Parijs en Frankrijk;
Na deze periode besloot hij zich uitsluitend te richten op het schilderen van schilderijen.
Hij heeft zijn werken getoond in tal van internationale tentoonstellingen in Amerika, Mexico, Nederland, België, Japan, Korea, enz.

De schilderijen van Pascal Chôve laten een beeld zien naar de betovering dat verder gaat dan de eenvoudige vorm die het ondersteunt.
Hoewel hij toegeeft dat hij bezig is met de moderne aspecten van het leven, geeft hij er de voorkeur aan kunst te maken waarin sereniteit tot uitdrukking komt
met ontroerende emoties om het tragische aspect van het leven te vermijden.
We moeten ook zijn techniek en stofuitdrukking  bewonderen, die een dynamisch uitdrukking aan zijn schilderijen geven.

Zijn creaties zijn spectaculair. Het figuratieve vormt het uitgangspunt voor zijn archetypische oeuvre dat tot alle tijdperken behoort,
waarbij de kunstenaar een unieke en sterk eigentijdse benadering van het onderwerp introduceert, gewaagde aanwijzingen neemt en de traditionele technieken respecteert.
Zijn dialectiek komt voort uit de geschiedenis van de schilderkunst. Hij heeft de handigheid, het gevoel voor compositie en de beheersing van kleuren om echte meesterwerken te creëren.
Elk van zijn doeken is het resultaat van een creatief proces dat hem leidt in het uitbeelden van zijn muzen.
Geïnspireerd in gelijke mate door de geschiedenis van de mensheid en het bestaan ​​van zijn tijdgenoten, roept Pascal Chôve een nieuwe wereld op, gemaakt van zachtheid en kalmte.

De immens aantrekkelijke vrouwelijke figuren zijn geschilderd vanuit het leven.
In plaats van topmodellen beeldt de kunstenaar meisjes, vrouwen en moeders af die hij in het echte leven heeft ontmoet, allemaal met hun eigen vonk en innerlijke schoonheid.
De poseersessies duren meestal lang, omdat de kunstenaar ernaar streeft verder te gaan dan de huid en de aura van zijn geposeerden.
Het vergt een verhoogde gevoeligheid zoals Pascal Chôve’s om deze energieën aan het licht te brengen.

 

 

Chinese (Simplified)DanishDutchEnglishFrenchGermanItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedish