Liseth Visser

Portret Liseth Visser

 

Liseth Visser schildert portretten

omdat zij de schoonheid van de mens zíet en wil verbeelden, zij streeft ernaar de uniekheid van de mens te treffen.

Geen twee mensen zijn gelijk. Alle gezichten hebben overeenkomsten, maar even zoveel verschillen; ieder van ons is een uniek mensenexemplaar.

Als portrettist focust zij op het fraaiste, interessantste deel van het model.

 

In de afgelopen 15 jaren is er veel veranderd in het leven van Liseth Visser; zij startte als autodidact, bestudeerde de klassieke schilderkunst bij haar leermeester Cornelis Le Mair, studeerde aan de academie voor de schone kunsten en besloot in 2013 te stoppen met haar maatschappelijke carrière om zich volledig aan  het schilderen te wijden. Sindsdien is zij 7 dagen in de week in haar atelier aan huis te vinden waar zij naast vrij werk ook schildert in opdracht én een portretschool runt.

Je moet kiezen, volgens Liseth, alles willen vertellen in één werk wordt een chaos, daarvoor is de mens veel te complex.

Liseth’s technieken, gebaseerd op die van de oude meesters, zijn slechts een middel om tot een aansprekend, goed opgebouwd werk te komen.

“Ik doe een poging om een mooi stukje werkelijkheid te vertalen naar een picturaal idioom”, zo stelt Liseth “en tracht de illusie van driedimensionaliteit te laten ontstaan op een banale platte plaat”.

Het werk start met een monochrome onderschildering, gevolgd door opschilderingen in een beperkt, vergrijsd kleurenpalet en wordt afgerond met  glacislagen die de warme poëtische ambiance creëren die haar werken karakteriseren.