9 Nov. 2014 De Frans Pastelliste Nathalie Picoulet en de Belgische beeldhouwer Irénée Duriez

9 Nov. 2014 De Frans Pastelliste Nathalie Picoulet en
de Belgische beeldhouwer Irénée Duriez

Deze kunstenaars van wereldniveau exposeren t/m 10 januari 2015 bij Galerie Pictura aan de Aijenseweg 16b in het Limburgse Aijen.

Nathalie Picoulet (1968) gelooft niet in toeval of geluk. De plek die ze heeft verkregen als een pastel kunstenaar, weet ze dat ze heeft gekregen via werken, werken en nog eens werken. “Zeven dagen per week, keerde ik terug naar de studio als Tibetaanse monniken doen in het gebed!” Autodidact, heeft Nathalie Picoulet ontwikkeld tot een meester Pastellist van de Franse Pastel Society. Haar eerste tentoonstellingen in de Somme en Seine Maritime luidde de opkomst van een immens talent. Ze won talloze prijzen 1995-2002 en haar direct herkenbaar werken zijn nu aan beide zijden van de Atlantische Oceaan verkocht.

Haar interesse in omfloers verlichte draperieën om het naakt, werd geboren uit haar speciale interesse in de Italiaanse schilderkunst. Vooral Leonardo da Vinci. Verschillende cursussen volgde zij en in haar zoektocht door de werken van de Italiaanse meesters hielpen haar op weg om te ontdekken wat zij wilde schilderen. Zij heeft vele jaren gewerkt aan de vrouwelijke vorm. “

Irénée Duriez geboren 1950 te Torhout België. Duriez is een beeldhouwer die exclusief bronzen werken creëert. Op zijn dertiende stond hij al een stuk hout te kerven om er een beeld uit te halen. Vanaf zijn veertiende werkte hij bij zijn vader als timmerman. Hij boetseerde toen hij 15 jaar was klei en een jaar later kwamen witsteen en arduin aan de beurt. Hij bekwaamde zich en werkte onder andere in Terra Cotta. In die tijd volgde hij tot 1970 privé lessen bij Yves Rhayé. In dezelfde tijd liep hij stage bij Livia Canestraro en Stefaan Depuydt en studeerde hij aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Brugge bij Willem Aerden, beeldhouwer, tekenaar en leraar boetseren en anatomie.

Hij modelleert in klei of was en hij houdt vast aan zijn weergave van een geïdealiseerde werkelijkheid, de reflectie van een ideaalbeeld. De laatste jaren wijkt hij nooit af van zijn thematiek van het jonge meisje of de sierlijke vrouw. In sommige gevallen wordt de bestaande werkelijkheid aangepast aan de klassieke normen. Ergens bestaat in zijn manier van denken en handelen een evidentie waaromtrent hij geen vragen stelt en die hem doet bekoren tot een van de meeste standvastigen van de standvastige beeldhouwers die vaak al een voorbeeld van beeldende eigenzinnigheid en van trouw aan een gegeven stijl en beeldtaal. De naam Duriez staat voor een bewuste keuze waarin figuratief en het vrouwelijke lichaam triomferen.

Galerie Pictura nodigt u van harte uit om deze expositie te komen bewonderen welke duurt tot en met 10 januari 2015.