17 jan. 2016 Overzicht-expositie Brita Seifert

Expositie Brita Seifert bij Galerie Pictura

Zondag 17 januari 2016 start om 14.00 uur de overzichts-expositie van de kunstschilderes Brita Seifert.

Brita Seifert
The Spirit of Summer

De sinds 2012 in Aijen gem. Bergen L. wonende Berlijnse kunstenares Brita Seifert maakt prachtige pastel/kleurpotlood tekeningen, 2015 was voor haar een zeer succesvol jaar. Zij heeft haar naam inmiddels gevestigd in Nederland en heeft voor april van dit jaar een uitnodiging om te exposeren met de X Power Gallery uit Taipei op de Art Revolution Taipei in Taiwan. Deze kunstbeurs is in de loop van haar 6 jarig bestaan uitgegroeid tot een van de grootste kunstbeurzen in Azië. 275 deelnemende kunstenaars en galeries uit 73 landen zullen hun werk introduceren in het World Trade Center van Taipei. Deze beurs is een geweldige kans voor nieuwe internationale contacten aan galeries, verzamelaars en klanten, vooral voor Europese kunstenaars.
De selectie van de kunstenaars is gebaseerd op zeer hoge normen: alleen het beste van het beste worden uitgenodigd.De tekeningen van Brita Seifert in pastel en kleurpotlood op papier of linnen zijn van een fluweelzachte uitstraling en tekent pure schoonheid. Zij glaceert met haar vele verschillende kleurpotloden en komt hierdoor tot een fabelachtige stofuitdrukking.

Brita heeft een fantastische techniek, materiaal beheersing en een uitstekende kennis van de anatomie. Zij wordt geïnspireerd door het heden en verleden, door haar levenservaringen en opvattingen, door de muziek en reizen. Veel van deze indrukken probeert zij dan te vertalen in haar tekeningen.

Haar kunst gaat ook over verlangen, het verlangen iedereen te laten zien dat elk verhaal getransformeerd kan worden naar iets moois en waarvan de toeschouwer kan genieten. Soms ook naar diepere gedachten, surrealistisch of zelfs macaber. Een opsomming van haar leven, dat is waar zij haar inspiratie vandaan haalt. Elk klein moment is uniek en kostbaar. Tijdens het tekenen is zij gefixeerd op wat ze ziet, voelt en ervaart. De vluchtige momenten van het leven om haar heen die uitgroeien tot een beweging van expressie van symbolische en poëtische concepten.

Het werk is niet puur emotioneel of puur naturalistisch, maar een balans van beide: gevoel en realiteit. Het is meer dan het zien van een afbeelding, zij zou graag willen dat je het kunt voelen. Zij wil dat het een verhaal overbrengt op jou. Dat zijn de beelden die ons bijblijven. En dat zijn de beelden waar we de tijd voornemen om ze te onderzoeken.

De eerste abstracte essentie van een onderwerp die een sterke indruk op haar maakt en de drang om het dan te willen analyseren, te tekenen en te componeren. Brita Seifert begon op 17 jarige leeftijd met tekenlessen en ging daarna als een kunstenares door het leven. Sindsdien ontstond er de interesse voor het menselijk figuur, voornamelijk de vrouwelijke vorm. Het heeft haar bijna 40 jaar geduurd om te realiseren dat kunstenaar haar roeping was. Zij wordt door veel collega-kunstenaars en verzamelaars gevolgd en heeft al velen verbaasd laten staan en betoverd met haar composities.

Intussen is zij een internationaal gewaardeerde kunstenares die in vele landen exposeerde, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Senegal, België, Florida U.S.A., Maryland U.S.A., Baltimore U.S.A., Washington DC en Nederland.

Te zien t/m 20 februari 2016, op dinsdag t/m zaterdag 14.00 – 17.00 uur.

Galerie Pictura – Aijenseweg 16b – 5854PT Aijen gem. Bergen L. – Nederland
www.galeriepictura.nl – 0485-341970 – info@galeriepictura.nl

 

KLIK HIER VOOR MEER WERK VAN BRITA SEIFERT

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Even geduld...