1 mei 2016 Voorjaarsexpositie

Voorjaars-expositie bij Galerie Pictura

Zondag 1 mei 2016 start om 14.00 uur een groeps-expositie van 12 kunstenaars. Prachtige stillevens, Magisch Realisme, dieren en mensen.
Een gevarieerde groep van hoogstaand vakmanschap welke u van ons mag verwachten.
Galerie Pictura begint deze expositie met een open dag van 14 – 17 uur. Expositie t/m 17 juni 2016

Hans R. van der Vlis, die de liefde voor de natuur wil delen. Hij vertelt zijn verhalen door middel van beelden in tekenen en schilderen Hij laat zich door diverse aspecten uit de natuur inspireren en vind hierin de onderwerpen voor de thema’s van zijn werk.

Marc van Crombrugge is virtuoos in het schilderen van stillevens. Hij creëert meesterwerken van highlighting, compositie, vorm en kleur. Hij laat niets vreemd in zijn arrangementen, zodat het uiteindelijke product de belichaming is van minimalistische realisme.

Frank Fleuren is een autodidact en schildert merendeel ”trompe l’oeil ” in olieverf. Ogenschijnlijke stillevens. Moment opnames die cruciale gebeurtenissen visualiseren, inspireren de kunstenaar. De symboliek van deze voorwerpen vast te leggen. Een projectie van een geheel eigen visie over wat er in zijn omgeving gebeurt.

Nick van Oosten schildert zichzelf. Je ziet hem terug in elk schilderij, objecten op zichzelf in een ijle, vrij strakke achtergrond, eenzaam en geïsoleerd. Wanneer je een object in een omgeving plaatst, wordt zo’n afbeelding al snel een verhaal en het gaat hem meer om het object dan om een eventueel verhaal.

De realist Poen de Wijs heeft technisch en virtuoos de perfectie bereikt. Terwijl voor menig schilder hiermee het doel bereikt zou zijn, is het voor Poen de Wijs niet meer dan een vertrekpunt. Een middel om zich zuiver uit te drukken. En in die zuiverheid, picturaal en muzikaal, ligt zijn oorsprong.

Marion van Nieuwpoort schildert in verstrengelende uitersten, lichtvoetig en diep bewogen, teder en dramatisch. Haar werk zit vol dubbele bodems. Het prononceert en nuanceert, biedt zekerheid en prikkelt de twijfel. Haar schilderijen tonen een poëtische inspiratie vanuit een optimistische ziel. Het werk straalt kwetsbaarheid in robuuste harmonie.

Axel Kreher (1941-2001), geboren op 5 april 1941 in Maagdenburg, groeide op in het naoorlogse Frankfurt. Axel was autodidact, maar heeft het kunstenaarsschap van beide ouders meegekregen. Axel tekende al vanaf zijn vroege jeugd, maar toen hij een schilderskist cadeau kreeg, was de aanzet tot het starten van zijn carrière als professioneel beeldend kunstenaar gedaan.

Rene Zwaga schildert een schoonheid die verheft en mensen op een dieper niveau kan raken. Daarmee kiest hij voor de risicovollere weg van een zogenaamde subjectieve esthetische schoonheid, zonder vooropgezette ideeën te hebben of invulling te geven aan wat deze moet zijn. Wat onbewust regelmatig in zijn werk terugkeert is de solitaire mens. Hij kiest hiervoor, omdat hij de menselijke inhoud een onderdeel wil maken van zijn scheppingsproces en daarmee de toeschouwer bij het werk hoop te betrekken.

Het schilderschap van Arjan van Gent is een gelukkige combinatie van talent en vakkennis. De wisselende kwaliteit van het kunstonderwijs dreef hem ertoe zich privé verder te verdiepen in de technische materie van het schildersvak. De vraag hoe zijn werk moet worden beoordeeld is, voor zover het de techniek betreft, niet zo moeilijk. De zaak ligt echter veel gecompliceerder als het gaat om de waardering van zijn talent.

Ralf Heynen laat zich vooral inspireren door de interactie van het model en de omgeving. Hij probeert zijn modellen al schilderend tot leven te laten komen en hen in een positie van rust en contemplatie af te beelden. Het lijkt de figuren in zijn schilderijen allemaal niet te deren wat er om hen heen gebeurt. Ze bevinden zich in hun eigen gedachtenwereld en communiceren niet direct met de betrachter.

Daar Joep Verheijden als kleine jongen al een fascinatie koesterde voor alles wat leeft en beweegt is het vervaardigen van diersculpturen een logisch gevolg. Ongewoon maar origineel is zijn keuze voor juist “niet knuffelbare” dieren die van zichzelf een sterke uitstraling hebben en daarmee een symbolisch kracht bezitten. Neem bijvoorbeeld de heremietkreeft met zijn krachtige scharen, maar weke achterlijf, wat hij beschermt in een slakkenhuis. Of de aandoenlijkheid van een uit het ei kruipend schildpadje. De gladheid en warme kleur die de spiegelkarper kracht geven, of de grillige textuur van een kreeftenpoot vormen een uitdaging voor mij als kunstenaar.

Tekenend voor het werk van Mark Dedrie – net als velen onder ons houdt hij enorm van vogels – is het vastleggen van momenten, de typische herkenning , de eenvoudige, rustige, maar pakkende vormen, de lijnen en materiaalkeuze. Mark Dedrie laat ons zien dat hij met een zeer krachtige eenvoud de vogelwereld voor ons kan herscheppen, zijn sculpturen zijn tastbaar, de emotie laat hij aan de beschouwer van zijn werk…Vogels, natuur en emoties.

De beelden van Romee Kanis onderscheiden zich door een vrouwelijke benadering en een altijd gracieuze vorm. Het onderwerp van haar beelden is veelal ‘de vrouw’, waarbij ze de natuurlijke schoonheid weergeeft, zonder daarbij een ideaal beeld te schetsen.

Te zien t/m 17 juni, op dinsdag t/m zaterdag 14.00 – 17.00 uur.

Galerie Pictura – Aijenseweg 16b – 5854PT Aijen gem. Bergen L. – Nederland
www.galeriepictura.nl – 0485-341970 – info@galeriepictura.nl