Brita Seifert Thijnhof 2018

TERUG

Brita Seifert is in 1980 begonnen met tekenen met potlood en papier.

Tovenares met pastel en kleurpotlood

In elk werk probeert zij een haar herkenbare emotie te verwerken, vaak dingen uit het dagelijks leven met een zekere expressiviteit die zich sterk wendt
tot de fantastische, erotische en magisch realistische beelden. Brita’s werk wordt vooral geïnspireerd door muziek, reizen en persoonlijke ervaringen.

Brita Seifert is in 1980 begonnen met tekenen met potlood en papier, zij tekende eerst drie jaar modellen voor zij werd toegelaten tot de academie
voor grafische en illustratie in Leipzig, waar zij, van 1983 t/m 1986 student was van Prof. Heinz Wagner en Werner Hennig.
Van 1988 – 1989 volgde zij ook nog de academie voor Beeldende Kunst in Berlijn. In de periode1989 t/m 1992 leefde Brita Seifert in Italië en
liet zich daar inspireren door onder andere Leonardo Da Vinci en Albrecht Dürer maar ook door hedendaagse kunstschilders als Bruno Di Maio en Walter Girotto.

In het jaar 2000 heeft ze haar studie multimedia design voltooid om daarna een carrière digitale kunst na te streven.
Zij ontwerpt nu meestal eerst haar werken op de computer waarna zij ze gaat tekenen of schilderen. Voor de goede stofuitdrukking nodigt ze een model uit.
Elke werk kan je in een andere wereld plaatsen, in het midden van een verhaal of gewoon de uitdrukking in symbolen van haar innerlijke gevoelens.
De scènes in haar werk ontstaan meestal in de schemering van de ochtend of in de laatste stralen van de avond, de grens tussen dag en nacht, slapen en
waken, vervaging tussen de werkelijkheid en de spoken van de verbeelding.

Intussen is zij al een internationaal bekende kunstenares die in vele landen exposeerde zoals:
Duitsland, Oostenrijk, Senegal, België, Florida U.S.A., Maryland U.S.A., Baltimore U.S.A., Washington DC, Taiwan en Nederland.